Φωτογραφίες – Ντοκουμέντο Του Θρυλικού Τσουπακάμπρα!

Σκύλος ή τέρας; …
Με τους τεράστιους κυνόδοντές του και την ανοιχτόχρωμη «μοϊκάνα», μπορεί το ζώο αυτό που ξεβράστηκε σε παραλία του Σαν Ντιέγκο να είναι ίσως το θρυλικό τσουπακάμπρα;
Τη φωτογραφία τράβηξε ένας 19χρονος που δηλώνει πεπεισμένος πως πρόκειται για τσουπακάμπρα. Το ζώο έχει μήκος περίπου εξήντα εκατοστά, το σώμα του μοιάζει με γουρουνιού και οι κυνόδοντές του είναι πολύ μεγάλοι.
Κάποια σκεπτικιστές λένε πως πρόκειται απλά για ένα σκύλο…
Ο θρύλος λέει πως το «τέρας» αυτό από τη Λατινική Αμερική επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και ρουφά το αίμα τους. Το όνομά του είναι chupacabra, από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.
Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν: άλλοι λένε πως μοιάζει με ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη κι άλλοι με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.
Η ιστορία «δένει» και από περιστατικό στο Μεξικό, όπου κτηνοτρόφοι βρήκαν 35 πρόβατα σφαγμένα και με σημάδια από δαγκωματιές στο λαιμό τους, δεν είχαν παρά μόνο ένα ζώο να κατηγορήσουν: το θρυλικό τσουπακάμπρα.
Το τσουπακάμπρα θεωρείται κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s