Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες

 

Φρουτένια Στολίδια 

Από πορτοκάλι: Κόβετε μια επιθυμητή ποσότητα πορτοκαλιών σε οριζόντιες φέτες, όσο πιο λεπτές μπορείτε. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί ή αλουμινόχαρτο στο φούρνο ρυθμίζοντάς τον σε χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 150 οC). Τις αφήνετε να ψηθούν για περίπου 3-4 ώρες, φροντίζοντας να τις γυρίσετε κι από τις 2 πλευρές, ελέγχοντάς τες κάθε 1 ώρα, ώστε να αποκτήσουν στεγνή μορφή αλλά παράλληλα να μην χάσουν το όμορφο πορτοκαλί τους χρώμα. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο επάνω μέρος κάθε φέτας με ένα μυτερό μαχαίρι και περάστε σπάγκο δημιουργώντας θηλιά ώστε να μπορείτε να τις κρεμάσετε και να στολίσετε το δέντρο σας.

Από μήλο: Προμηθευτείτε μικρά μήλα ώστε να μην είναι πολύ βαριά ή ογκώδη για να κρεμιούνται εύκολα από κλαδιά. Για να τα κρεμάσετε προμηθευτείτε εύκαμπτο σύρμα το οποίο περιστρέφετε γύρω από το κοτσάνι του μήλου και στην άκρη του δημιουργείτε γάντζο.

Μικροσκοπικά δεντράκια

Τοποθετήστε κουκουνάρια διαφορετικών μεγεθών σε μεταλλικά μπωλ, φλιτζάνια ή κηροπήγια, δημιουργώντας μια όμορφη συλλογή από δεντράκια. Για να τα ομορφύνετε ακόμη περισσότερο μπορείτε να τα διακοσμήσετε περνώντας τα με glitter, στο χρώμα που επιθυμείτε, και κολλώντας μικρά στολίδια στις κορυφές τους (π.χ. αστεράκια).

Leave a comment